Samospráva

Mesto chce dať vypracovať zameranie skutkového stavu a architektonickú štúdiu Župného domu

Zlatomoravecká samospráva sa uchádza o nenávratný finančný príspevok

poradna

Zameranie skutkového stavu a architektonická štúdia by v budúcnosti poslúžili napríklad pri rôznych žiadostiach o dotácie na rekonštrukciu Župného domu. 

Zlatomoravecká samospráva sa uchádza o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva kultúry SR, ktorá by pokryla náklady na vypracovanie zamerania skutkového stavu a architektonickej štúdie Župného domu v Zlatých Moravciach.

Celkový rozpočet tohto projektu je stanovený na sumu 30 500 eur, požadovaná dotácia je vo výške 28 975 eur. Zvyšných 1 525 eur by v prípade schválenia žiadosti zaplatilo mesto zo svojho vlastného rozpočtu. 

„Cieľom podaného projektu je spracovanie prípravnej projektovej dokumentácie, ktorej súčasťou bude zameranie skutkového stavu a spracovanie architektonickej štúdie. Zameranie bude pozostávať z pôdorysov, rezov a pohľadov s pôdorysným a výškopisným okótovaním. Zámer skutkového stavu je potrebný k spracovaniu architektonickej štúdie, vykonaniu pamiatkových výskumov, projektovej dokumentácie k stavebnému povoleniu, realizačnej projektovej dokumentácie a samotnému uskutočneniu stavebných prác. Architektonická štúdia je potrebná k spracovaniu projektovej dokumentácie a predkladá sa ako príloha k žiadostiam o nenávratný finančný príspevok,“ informuje Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia Strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.  

Ako ďalej dodala, mesto Zlaté Moravce má záujem obnoviť kultúrnu pamiatku Župný dom a podniknúť potrebné kroky na záchranu tejto národnej kultúrnej pamiatky.  

Peter Klimant 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button